Back To News

Macabon Madness
Posted by:  Maybelline@




Some of you have asked for more “research” type Enigmas. So here is the first of many to come where you’ll be uncovering Acitius’ humble beginnings. I couldn’t think of a better first candidate than those little mischievous Macabons.



Here is the solution to last week’s Enigma

This is what you know:

X = Number of KG she sold in the morning

4X = Number of KG she sold in the evening

540 = Busy Day Total

370 = Average Day Total

200 = Light Day Total

10 = # of Busy Days

7 = # of Average Days

3 = # of Slow Days



X + 4X = 5X = 540

5X = 540

X= 540/5

X= 108 KG

4x = 432 Evening Busy * 10 = 4,320 KG


X + 4X = 5X = 370

5X = 370

X= 370/5

X= 74 KG

4x = 296 Evening Average * 7 = 2,072 KG


X + 4X = 5X = 200

5X = 200

X= 200/5

X= 40 KG

4x = 160 Evening Slow * 3 = 480 KG


Grand Total: 6872 KG


13 people participated and 5 got it correct


Comments (0)




Characters remaining: